Філіппінські терористи стратили другого канадського заручника

Філіппінські терористи стратили другого канадського заручника

Укрінформ
Ісламісти із філіппінського терористичного угруповання «Абу Сайяф», не отримавши викупу, стратили канадського заручника Роберта Хола, якого утримували в полоні з вересня минулого року.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із великим сумом я маю причини стверджувати, що громадянин Канади Роберт Хол, утримуваний в заручниках на Філіппінах із 21 вересня 2015 року, був страчений своїми викрадачами», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що інформація ще не має остаточного підтвердження, втім «вкрай вірогідна».

«Ми продовжуємо тісно працювати із владою Філіппін, аби формально підтвердити смерть пана Хола. Втім, у нас є усі причини вважати, що інформація про його загибель, на жаль, відповідає дійсності», - сказав прем’єр-міністр.

Трюдо наголосив, що вбивство безневинного заручника та недільний теракт у Орландо (США) є «сумним нагадуванням, що акти ненависті та насилля жодним чином не можна толерувати».

«Ми більш рішуче, ніж будь-коли, налаштовані до співпраці із владою Філіппін та міжнародними партнерами у притягненні винних у цих жахливих вчинках до відповідальності, скільки б часу це не потребувало», - підкреслив прем’єр-міністр.

Однак він додав, що Канада і в подальшому не платитиме викупи терористам, аби не наражати на небезпеку своїх громадян.

«Канада не може та не буде виплачувати викупи терористам. Ми не перетворимо кленовий лист, який із гордістю носять більше трьох мільйонів наших співвітчизників за кордоном, на мішень», - підсумував Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, Хол був одним із трьох заручників-іноземців, за яких бойовики «Абу Сайяф» вимагали викуп у розмірі 5,2 млн дол. США. У понеділок сплив термін, який терористи встановили на виплату суми. Іншого канадця, Джона Рісдела, ісламісти стратили у кінці квітня.

Наразі інформації щодо інших заручників - норвежця К’яртана Секінгстада та філіппінки Маріти Флор немає. Усіх чотирьох терористи викрали у вересні минулого року на півдні острова Самал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-