США чекають від Росії відповіді щодо зміцнення перемир'я в Алеппо

США чекають від Росії відповіді щодо зміцнення перемир'я в Алеппо

Укрінформ
Американська сторона очікує відповіді від росіян на пропозиції Вашингтона щодо досягнення стійкого перемир'я в районі бойових дій навколо сирійського міста Алеппо.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми надали пропозиції російській стороні, розроблені для посилення режиму припинення вогню в конкретних районах на північному заході від Алеппо, і ми чекаємо відповіді Москви щодо цих пропозицій", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він також зазначив, що це питання обговорювалося в понеділок під час переговорів телефоном між державним секретарем США Джоном Керрі й міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

За словами Тонера, сторони говорили про те, "якою крихкою є домовленість про припинення бойових дій, а також той факт, що вона продовжує порушуватися в багатьох місцях навколо населених пунктів Алеппо, Дерайя та Латакія". При цьому представник Держдепу підкреслив, що переважна більшість цих порушень здійснюється саме режимом Асада.

Крім того, Тонер підтвердив, що глава Держдепу знову закликав російську сторону вплинути на режим Асада з метою встановлення миру на території Сирії, а також забезпечення доступу гуманітарних вантажів у регіони, які досі перебувають у облозі урядових військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-