РПЦ відмовилася від участі у Всеправославному Соборі

РПЦ відмовилася від участі у Всеправославному Соборі

Укрінформ
Російська православна церква (РПЦ) відмовилася від участі у Всеправославному Соборі, який передбачалося провести 16-27 червня на Криті.

Про це повідомив на прес-брифінгу за підсумками засідання Священного синоду голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон, передає Інтерфакс.

"У Всеправославному Соборі повинні брати участь всі Церкви, і тільки в цьому випадку рішення Собору будуть легітимними", - заявив митрополит.

Він нагадав, що в останні дні відразу кілька помісних Православних церков - Болгарська, Антиохійська і Грузинська - відмовилися від участі в Соборі, а Сербська церква виступила за його перенесення.

РПЦ буде "звертатися з проханням до Константинопольського патріарха про те, щоб провести Собор в інші строки, а час, який з'явиться в результаті цього рішення, використати на те, щоб вирішити накопичені проблеми та гідно підготувати Всеправославний собор", - сказав митрополит.

Учасники Всеправославного Собору, який не скликався понад тисячу років і готувався понад півстоліття, мали обговорити на Криті шість тем: відносини Православної церкви з іншим християнським світом, ставлення до посту, шлюбу, церковної місії в сучасному світі, питання діаспори, способи проголошення автономії Православних церков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-