Трамп хоче пильно стежити за мусульманами в США

Трамп хоче пильно стежити за мусульманами в США

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після подій у Орландо заявив про необхідність посилених перевірок та збору розвідувальної інформації всередині мусульманських общин Америки про підозрілих осіб, які можуть готувати терористичні напади.

Про це він зазначив під час короткого телефонного інтерв'ю телеканалу CNN.

"Нам потрібно поліпшити систему збору розвідувальної інформації, нам потрібні центри збору розвідданих, оскільки люди в общинах знають все, що відбувається", - зазначив Трамп, маючи на увазі посилення роботи саме в мусульманських общинах.

У цьому зв'язку він згадав стрілянину в Сан-Бернардіно, а також звернув увагу на інші подібні випадки, коли, за його словами, "люди знали про підозрілі дії, але нічого не повідомляли в поліцію чи ФБР".

Кандидат-республіканець наголосив, що "мусульмани, де б вони не були, повинні доповідати про таких людей". Водночас він запропонував "уважно стежити за мечетями та взагалі за мусульманською спільнотою".

Як повідомлялося, кандидат у президенти США Дональд Трамп неодноразово робив заяви негативного характеру стосовно цілих груп суспільства, у тому числі, за релігійною ознакою. Зокрема, він пропонував заборонити всім без виключення мусульманам в'їзд до Сполучених Штатів з метою зниження потенційного рівня терористичної загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-