Brexit поставить під ризик пенсії – Кемерон

Brexit поставить під ризик пенсії – Кемерон

Укрінформ
Якщо Британія проголосує за вихід з ЄС, уряд не зможе гарантувати своїм громадянам підвищення пенсій, яке планувалося раніше.

Під загрозу також потраплять виплати у сфері охорони здоров’я та оборони, зазначив прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в інтерв’ю одній із британських газет, повідомляє ВВС.

Голосування за вихід з ЄС спричинить «чорну діру в наших державних фінансах розміром від 20 до 40 млрд фунтів стерлінгів, тому міністри будуть змушені переглянути пільги пенсіонерів», - заявив Кемерон.

Прем'єр-міністр уточнив, що під загрозу потрапить т.з. «потрійний замок» - державна політика, спрямована на накопичення коштів у спеціальний фонд для пенсійних виплат для подальшого їх підвищення громадянам Великобританії. У випадку Brexit, послідуюче навантаження на державні фінанси поставить під загрозу майбутнє фінансування як пенсій, так і виплат у сфері охорони здоров’я, а також збройні сили Об’єднаного Королівства відчують скорочення бюджету на 1-1,5 млрд фунтів стерлінгів на рік.

Раніше британський політик заявляв, що референдум щодо членства Великобританії у ЄС та вибори мера Риму запустять процес дезінтеграції Євросоюзу.  

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-