Більшість німців визначилися з прізвищем наступного президента

Більшість німців визначилися з прізвищем наступного президента

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян ФРН вважають хорошою ідеєю те, щоб наступним президентом країни після Йоахіма Гаука, який відмовився балотуватися на другий термін, став би нинішній керівник МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Про це свідчать дані опитування, проведеного цього тижня інститутом TNS Emnid, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Міністру закордонних справ ФРН (Соціал-Демократична партія Німеччини) Штайнмайєру довіряють 52% респондентів", - свідчать результати опитування.

Далі в порядку убування розташувалися міністр фінансів Вольфганг Шойбле (також партія СДПН), який отримав 35% підтримки, спікер бундестагу Норберт Ламмерт (Християнсько-Демократичний союз), прем'єр-міністр федеральної землі Баден-Вюртемберг Вінфрід Кретчман (партія Зелених) - у них по 33%.

Як вже повідомлялося, минулого понеділка президент ФРН з 2012 року 67-річний Йоахім Гаук офіційно оголосив про своє рішення не йти на другий термін, пояснивши його сумнівом у тому, що стан здоров'я дозволить йому виконувати обов'язки з такою ж енергією, як і раніше.

Рішення Гаука ставить правлячу коаліцію - партії ХДС/ХСС і СДПН - перед дилемою. Вони повинні визначитися з кандидатурою.

Вибори президента Німеччини відбудуться в лютому наступного року. Вибори очільника держави в країні непрямі. Його обирають Федеральні збори - спеціально скликаний з цією метою конституційний орган, до складу якого входять депутати бундестагу і така ж кількість делегатів, які обираються земельними парламентами згідно з принципами пропорційності. Федеральний президент обирається більшістю голосів строком на п'ять років. Переобрання допускається один раз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-