Керівники Данії і Польщі наполягають на санкціях проти Росії

Керівники Данії і Польщі наполягають на санкціях проти Росії

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда і прем'єр-міністр Данії Ларс Расмуссен виступають за продовження санкцій проти Росії доти, доки Москва не виконає Мінські домовленості.

Про це вони заявили під час спільної прес-конференції у Копенгагені, інформує РАР.

“Упродовж останніх років ми прийняли рішення, що стосується санкцій проти Росії, і завжди це робилося шляхом консенсусу. Пан президент (Дуда – ред.) і я згодні, що санкції мають продовжуватися до повної імплементації Мінських домовленостей”, - зазначив Расмуссен.

Він наголосив, що під час варшавського саміту НАТО 8-9 липня Росії буде надіслано “один з найсильніших сигналів, який можна вислати з Польщі”. Расмуссен підкреслив, що Данія активно підтримуватиме політику відлякування потенційних супротивників, яку реалізовуватиме Альянс.

У свою чергу Дуда зазначив, що він ніколи не говорив про Росію як ворога. Утім, президент РП зауважив, що РФ є сусідньою країною з більшим ніж у Польщі воєнним потенціалом, яка упродовж останніх років здійснює імперську політику.

За його словами, Росія багаторазово порушувала міжнародне право, зокрема посягаючи на недоторканість кордонів інших країн.

“Росія є специфічним партнером, який, на жаль, вже багаторазово показав, що не поважає слабших”, - констатував Дуда.

Він наголосив, що лише єдність і солідарність країн НАТО дасть можливість вести діалог з РФ на рівних правах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-