У Лондоні скуповують золото на випадок Brexit

У Лондоні скуповують золото на випадок Brexit

Укрінформ
У Лондоні в золотому шоурумі Sharps Pixley росте попит на золоті злитки та монети - чоловіки та жінки різного віку скуповують надійний метал на випадок виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Продаж зріс після того, як останні опитування громадської думки показали, що Brexit отримує все більшу підтримку, інформує Reuters.

"Здається, у людей у свідомості закріпилася думка про реальність Brexit. Усі запаси розкуповують ще навіть до того, як їх відвантажують", - наголосив Росс Норман, виконавчий директор Sharps Pixley.

Лондонська компанія ATS Bullion також повідомила про зростання продажу на 5-10%. У свою чергу онлайн-платформа BullionVault.com, чиї клієнти переважно є приватними інвесторами, заявила, що Британія в поточному місяці з точки зору зростання попиту випереджає інші регіони.

"Хоча інтерес до золота помітно вищий цього року в цілому, Сполучене Королівство випередило усіх. Ми можемо пов'язати це тільки із Brexit", - сказав керівник дослідження Едріан Еш.

Крім цього, дилерська фірма з продажу золота The Pure Gold Company повідомила, що відзначила 19-відсоткове зростання запитів на покупку золота за вихідні в порівнянні з минулим тижнем.

Так, покупці, які бажають застрахуватися від ризиків можливого виходу країни зі складу Євросоюзу, можуть вибрати з цілого ряду невеликих інвестиційних продуктів, починаючи від зливків в 1 грам менше ніж за 50 фунтів до зливків вагою в кілька кілограмів вартістю понад 28 тисяч фунтів, які купуються поза біржею або онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, курс британського фунта стерлінгів впав після оприлюднення останніх результатів двох незалежних опитувань, які показали зростаючу підтримку громадянами Великої Британії виходу країни з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-