У МЗС Франції запевнили, що

У МЗС Франції запевнили, що "безвіз" для України підтримують

Укрінформ
Франція підтримує принцип лібералізації візового режиму і обговорює з європейськими партнерами випадок України відповідно до встановлених в ЄС критеріїв.

Про це у Парижі, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу про наявність застережень з боку Франції щодо лібералізації візового режиму з Україною, заявив офіційний представник МЗС країни Ромен Надаль.

«Франція підтримує принцип лібералізації візового режиму. Ми обговорюємо з нашими європейськими партнерами ситуацію в Україні з огляду на встановлені (Європейським союзом - ред.) критерії», - заявив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина, Франція та Італія хочуть отримати додаткові гарантії, що Україна і Грузія, а також, у рамках безвізового пакету Туреччина і Косово, готові до безвізового режиму із Шенгенською зоною. При цьому 25 країн-членів Євросоюзу вимагають від Німеччини, Франції та Італії пояснень щодо затримання рішення про скасування візового режиму для Грузії та України.

Раніше повідомлялось, що українські громадяни зможуть отримати скасування візових вимог для короткострокових подорожей Шенгенською зоною восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-