Японія - Китай: новий скандал через корабель у спірних водах

Японія - Китай: новий скандал через корабель у спірних водах

Укрінформ
Японія висловила послу Китайської Народної Республіки своє занепокоєння з приводу наближення китайського військового корабля до спірного району, який країна вважає своїми територіальними водами у Східно-Китайському морі.

Про це повідомляє Reuters

«Японія викликала посла Китаю рано-вранці у четвер, щоб висловити своє занепокоєння після того, як китайський військовий корабель проплив поряд з районом, який Японія вважає своїми територіальними водами у Східно-Китайському морі», - йдеться у повідомленні.

Японія вважає, що незабаром після півночі китайський фрегат пройшов дуже близько, а саме на відстані 24 миль (38 км), від спірних островів, відомих як Сенкаку в Японії та Дяоюйдао у Китаї.

Міністерство оборони КНР у свою чергу заявило, що один з їх військових кораблів справді проплив поблизу спірних островів, але підкреслило, що китайський флот мав на це повне право і працював виключно у китайських територіальних водах.

Як відомо, конфлікт між Китаєм та Японією з приводу спірних островів у Східно-Китайському морі розгорівся 2012 року, коли Японія викупила три острови Сенкаку у приватного власника, що викликало сильні протести в Китаї, оскільки в тому районі проходять важливі судноплавні маршрути і лежать поклади нафти і газу, на які претендували обидві країни.

Фото: bublbe.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-