Трампа звинуватили в расизмі

Трампа звинуватили в расизмі

Укрінформ
Спікер палати представників конгресу США республіканець Пол Райан, який раніше підтримував висунення кандидатури Дональда Трампа на президентських виборах, звинуватив мільярдера в расизмі через його коментар про суддю мексиканського походження.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Минулого тижня Трамп заявив, що федеральний суддя Гонсало Курель, який розглядає позов про шахрайство проти університету Трампа, не зможе бути неупередженим "через його мексиканське походження".

Висловлювання Трампа з приводу етнічної належності судді, який розглядає колективний позов колишніх студентів нині неіснуючого університету Трампа, розкритикували й інші однопартійці мільярдера.

Райан вже заявив, що Трамп повинен відмовитися від своїх слів. Інший республіканець, сенатор з Небраски Бен Сассе написав в "Твіттері", що твердження про нездатність когось впоратися з професійними обов'язками через його расу і є буквальне визначення расизму.

Нагадаємо: Трамп відомий своїми висловлюваннями на грані фолу. Так, наприклад, раніше він пропонував побудувати гігантську стіну між Мексикою і США, щоб не допустити в країну нелегальних мігрантів з Мексики та Сирії. Він вважає, що з Мексики в США приїжджають в основному злочинці.

"Вони привозять з собою наркотики, злочинність, вони насильники", - заявляв він, додавши при цьому, що будівництво такої стіни повинна сплатити Мексика.

Трамп залишилася фактично єдиним претендентом на висунення в президенти США від Республіканської партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-