Росія знову спробує вмовити Європу на

Росія знову спробує вмовити Європу на "Південний потік"

Укрінформ
Голова ради директорів "Газпрому" Віктор Зубков заявив, що на економічному форумі в Санкт Петербурзі російські чиновники планують обговорити з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером проект доставки російського газу на південь Європи через Чорне море.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Наш уряд, керівництво, президент намагаються разом з країнами Євросоюзу домовитися. Буде економічний форум в Санкт Петербурзі. Туди має прибути пан Юнкер, голова Єврокомісії. Він людина поміркована і повинен зрозуміти, що кращого варіанту (ніж "Південний потік" - ред.) подати газ на південь Європи немає", - сказав Зубков.

На його думку, спроби організувати альтернативні коридори не увінчалися успіхом. І в таких умовах, сподівається Зубков, "наполеглива і напружена робота (влади РФ і "Газпрому" з ЄС - ред.) може дати результат".

Головним питанням для російської сторони є "третя країна" (або "треті країни"), де труба вийде з Чорного моря і дістанеться Греції. Це може бути Румунія (маршрут через окупований Крим самий короткий), Болгарія (проект готовий, але Болгарія відмовилася від його реалізації) або Туреччина, з якою Росії зіпсувала відносини в результаті участі в Сирійській війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-