Французькі слідчі не мають доказів проти затриманого в Україні

Французькі слідчі не мають доказів проти затриманого в Україні "терориста"

Укрінформ
Французькі слідчі наразі не мають даних щодо причетності затриманого у травні на кордоні України і Польщі громадянина Франції Грегуара М. до підготовки терактів під час Євро-2016.

Про це сьогодні повідомило AFP з посиланням на власні джерела в поліції Франції.

«Ми направили запит про міжнародну юридичну взаємодопомогу, але поки не отримали жодного документа від української сторони», - повідомив агентству представник правоохоронних органів.

За його словами, попри заяви українських колег, на цей час французькі слідчі не мають жодних даних, які могли б підтвердити причетність підозрюваного у підготовці до терористичних актів. «На сьогодні французькі правоохоронці очікують на додаткову інформацію від своїх українських колег», - зазначив співрозмовник ЗМІ. Він також повідомив, що в будинку затриманого в Україні француза, розташованому у селі Нан-ле-Петі в департаменті Мез (схід Франції), був проведений обшук. В ході обшуку було виявлено лише футболку з крайньої правою символікою.

У свою чергу, в Україні затриманому вже пред'явлені звинувачення за трьома статтями, включаючи теракт.

Укрінформу факт арешту громадянина Франції підтвердили у МЗС країни.

Раніше повідомлялося, що під час затримання в автомобілі француза були виявлені три ракетних установки, шість автоматів Калашникова, кілька прицілів, сотня детонаторів і 125 кг вибухівки у тротиловому еквіваленті. Під час обшуку на українській квартирі француза були знайдені компоненти для саморобних вибухових пристроїв, а також «футболка з символікою ультраправої організації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-