У Франції оцінюють збитки від повеней

У Франції оцінюють збитки від повеней

Укрінформ
Уряд Франції сьогодні проведе виїзне засідання у Бове з метою оцінки збитків, спричинених сильними повенями.

Засідання під головуванням прем’єр-міністра Франції Мануеля Вальса розпочалося о 10:00 за Києвом, повідомили власному кореспондентові Укрінформу в Матіньйонському палаці (урядова резиденція).

«У понеділок вранці у Бове під головуванням (прем’єр-міністра Франції) Мануеля Вальса відбудеться робоча нарада під час якої члени уряду зроблять попередню оцінку наслідків масштабних повеней», - зазначили в Матіньйоні.

За словами співрозмовника агентства, у засіданні уряду беруть участь міністри захисту навколишнього середовища Сеголен Руаяль, внутрішніх справ Бернар Казнев, фінансів Мішель Сапен, економіки Еммануель Макрон, офіційний представник уряду та міністр сільського господарства Стефан Ле Фоль та благоустрою територій Жан-Мішель Байле, а також представники Державного секретаріату з надання допомоги постраждалим.

За даними французького видання L’Obs, упродовж ночі спостерігалося поступове зниження рівня води у Сені в основних районах, які постраждали від катастрофічних повеней, що сталися у Франції упродовж тижня. У Парижі рівень Сени знизився до 5,6 м проти 6,1 м в ніч з п'ятниці на суботу. У Руані, де новий пік зафіксовано вночі, ситуація стабілізується.

Внаслідок стихійного лиха у Франції загинули 4 особи, 24 отримали травми, близько 200 тис. осіб були евакуйовані, з яких 17,5 тис. - у Паризькому регіоні, 8 тис. домогосподарств залишається без електроживлення.

Раніше влада оцінила збитки на рівні 600 млн євро. У середу в Єлисейському палаці заплановано засідання Ради міністрів, під час якого президент та уряд Франції вирішуватимуть питання щодо надання допомоги постраждалим та виплат компенсацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-