Спецоперація в Актобе: захоплення заручників, викрадений автобус, шестеро вбитих

Спецоперація в Актобе: захоплення заручників, викрадений автобус, шестеро вбитих

Відео
Укрінформ
В Актобе терористи захопили заручників і викрали автобус. За тривогою піднято спецназ МВС і частини Міноборони РК, на вулицю вивели БТРи.

У ході перестрілки в Актобе загинули шестеро людей, повідомив ІА Новости-Казахстан офіційний представник МВС Казахстану Алмас Садубаєв.

Місцеве видання «Діапазон» повідомляє, що злочинці захопили заручників у військовій частині, здійснили напади на Ілекський відділ поліції.

За словами Садубаєва, один із зловмисників був затриманий, троє були вбиті, кільком вдалося втекти. За попередньою інформацією, нападники є радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій.

У місті оголошено режим антитерористичної операції. Правоохоронці рекомендували місцевим жителям не залишати свої будинки до піймання злочинців, відвідувачі торгових центрів були евакуйовані.

«В Актобе оголошено режим антитерористичної операції, припинена робота розважальних закладів та рух громадського транспорту», — додав прес-секретар МВС.

Раніше повідомлялося, що була чутна перестрілка в декількох районах міста. За даними ЗМІ, в результаті перестрілки постраждали більш як 20 людей.

Через події в Актобе піднятий по тривозі спецназ МВС і КНБ по всьому Казахстану.

Також приведені в бойову готовність частини Міністерства оборони РК. На вулицю вивели Бтри.

Також з'явилося відео очевидців, на якому зображений, імовірно, захоплення автобуса. Видно, як з автобуса вибігають пасажири, потім він їде.

Як пише користувач Youtube Super Kazakh,Нацгвардія Казахстану застосувала безпілотники Гермес.

Відомо, що через мережу WahtsApp жителям Актобе приходили повідомлення з проханнями залишатися вдома, оскільки в місті небезпечно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-