У Європі розпочалася кампанія за

У Європі розпочалася кампанія за "безвіз" для України і Грузії

Укрінформ
У Брюсселі пройшла маніфестація на підтримку якнайшвидшого рішення Євросоюзу скасувати візові вимоги для українських та грузинських громадян.

Акція, організована активістами Форуму громадянського суспільства "Східного партнерства", відбулася у суботу у Європейському кварталі бельгійської столиці перед будівлями керівних інституцій ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Форум громадянського суспільства "Східного партнерства" розпочинає кампанію #visafree для України та Грузії. Безвізовий режим для України та Грузії повинен бути запроваджений, адже усі технічні критерії вже виконані. Ці країни не несуть жодної загрози для ЄС у проблемі міграційної кризи", - наголосили організатори акції.

У Форумі громадянського суспільства також відзначили, що Європарламент і Рада ЄС, незважаючи на намір деяких країн-членів перенести це рішення через кризу біженців, не повинні зволікати із скасуванням візових вимог для українців та грузинів.

"Нині настав час для виявлення солідарності ЄС з Україною та Грузією через скасування візових вимог. В іншому випадку буде підірваний рівень довіри в українському і грузинському суспільствах до Євросоюзу, що матиме негативний вплив на проведення подальших важливих реформ", - переконані громадські активісти від України та Грузії у "Східному партнерстві".

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент та Рада ЄС, на основі позитивних законодавчих пропозицій Єврокомісії, повинні ухвалити рішення про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких ЄС скасовує візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною. Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне це питання на своєму засіданні 10 червня. У Європарламенті профільний комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ вже провів перші слухання щодо безвізу для України. Доповідачем із зазначеного питання призначено болгарського депутата Марію Габріел, яка представляє найбільшу політичну групу Європейської народної партії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-