НАТО на саміті у Варшаві представить пакет допомоги для України

НАТО на саміті у Варшаві представить пакет допомоги для України

Укрінформ
Під час варшавського саміту НАТО буде представлено пакет допомоги для України.

Про це заявив заступник генсека НАТО Александер Вершбоу під час дискусійної панелі щодо майбутнього НАТО у ході Вроцлавського безпекового форуму, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

“Наша безпека залежить від стабільного сусідства. Ми хочемо збільшити підтримку для України, представимо (під час саміту НАТО. – Ред.) новий комплекс заходів для України”, - заявив Вершбоу.

Він додав, що пакети допомоги також готуватимуться для Грузії та Молдови.

За його словами, варшавський саміт НАТО буде “одним з найрезультативніших в історії Альянсу”.

Вершбоу підкреслив, що під час саміту прийматимуться рішення у двох площинах. Перша з них стосуватиметься оборони країн-членів НАТО з акцентуванням уваги на обороні та відлякуванні потенційного противника. Натомість у другій площині наголос робитиметься на стабілізації країн-сусідів Альянсу на сході та півдні.

Заступник генсека НАТО зауважив, що зміцнення оборони країн-членів і відлякування полягає у зміцненні військової присутності на східному фланзі Альянсу.

“Більше військ і техніки, і ця присутність буде пов’язана з ротаційною присутністю підрозділів. Деталі ще обговорюються, але вже кілька країн запропонували свою присутність у цій місії”, - наголосив Вершбоу.

Серед викликів, які стоять перед НАТО, заступник генсека Організації назвав, зокрема, Росію, яка “незаконно анексувала Крим і спрямувала свої війська на схід України”.

Саміт НАТО проходитиме 8-9 липня у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-