Сирійська армія прорвалася до провінції Ракка - правозахисники

Сирійська армія прорвалася до провінції Ракка - правозахисники

Укрінформ
Сирійські урядові війська перетнули кордон провінції Ракка після масштабного наступу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), здійсненого за підтримки російських військ.

Про це у суботу повідомили у Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW.

Як зазначається, завдані напередодні потужні російські авіаудари по підконтрольній ІД території східної частини провінці Хама, що поблизу з провінцією Ракка, дозволили військам наблизитися до її кордонів.

У сирійській армії ще не коментували інформацію щодо наступу.

Нагадаємо, наприкінці травня "Демократичні сили Сирії" розпочали наступ на півночі від де-факто столиці ІД у Сирії міста Ракка. Їм у цьому допомагають близько 200 бійців сил спецоперацій США.

Сирійська армія відновила контроль над захопленою бойовиками Пальмірою 27 березня після тижнів боїв і російських авіаударів. Це дало змогу силам аль-Асада відрізати ісламістів від головного маршруту постачання між заходом Сирії і їхнім опорним пунктом у місті Ракка.

Тим часом сирійські курдські бійці просунулися на південь до міста Шададех, відрізавши бойовиків «Ісламської держави» від маршрутів постачання між Раккою і захопленим бойовиками Мосулом на півночі Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-