Польський міністр оборони розповів про

Польський міністр оборони розповів про "п'ятий елемент" своєї армії

Укрінформ
Наступного року чисельність польської армії зросте до 150 тисяч військовослужбовців, зокрема за рахунок створення п’ятого роду збройних сил – військ територіальної оборони.

Про це в п’ятницю у місті Бранєво на північному сході Польщі заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Ми прийняли рішення про збільшення чисельності польської армії. Ми розраховуємо, що наступного року вона становитиме приблизно 150 тисяч. Звичайно, важливими елементом буде територіальна оборона як складова частина польської армії - п’ятий рід збройних сил”, - заявив Мацеревич.

Він підкреслив, що досі Польща була “символічним” членом НАТО, але після варшавського саміту Альянсу 8-9 липня ситуація суттєво зміниться.

“Саміт має це змінити, на тривалий період забезпечивши у Польщі присутність на ротаційній основі військ НАТО, а також військ США”, - заявив Мацеревич.

Нагадаємо, раніше глава міноборони Мацеревич інформував, що до кінця цього року буде створено три нові бригади військ територіальної оборони. За інформацією ЗМІ, підрозділи військ територіальної оборони мають налічувати близько 40 тис. осіб.

Наразі чисельність польської армії становить близько 100 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-