Представники Молдови і ПМР домовились готуватися до зустрічі в Баварії

Представники Молдови і ПМР домовились готуватися до зустрічі в Баварії

Укрінформ
Віце-прем'єр Молдови Георге Балан і міністр закордонних справ невизнаного Придністров'я Віталій Ігнатьєв на переговорах щодо придністровського врегулюванню, висловили задоволення переговорами у форматі "5+2", які поновилися у Берліні.

Про це вони заявили, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу в Молдові про конкретні кроки щодо виходу Придністровського регіону з економічної кризи.

Під час відеоконференції, що відбулася після переговорів, Балан зазначив, що "учасники переговорів домовилися активізувати роботу експертних робочих груп з економічних питань".

Балан теж висловив сподівання, що "найближчим часом вдасться поновити роботу експертів за рішенням питань кооперації та зробити певні кроки з поліпшення економічної ситуації в регіоні. "Ми маємо намір зробити конкретні кроки, спрямовані на поглиблення економічного співробітництва між двома берегами Дністра", - зазначив він, відповідаючи журналістам.

Ігнатьєв, у свою чергу, сказав, що економічні питання на переговорах не обговорювалися, а зосередилися на більш проблемних питаннях двосторонніх відносин, що накопичилися останнім часом. Ряд питань обговорюватиметься в рамках 11 робочих груп.

За підсумками переговорів сторони підписали протокол, який деталізує кроки, необхідні для вирішення ряду конкретних питань до липневої неформальної конференції в Баварії.

У рамках Берлінського раунду переговорів сторони домовилися про спільні дії з підготовки до майбутньої Баварської конференції "Заходи по зміцненню довіри в процесі придністровського врегулювання", проведення якої заплановано на другу декаду липня цього року.

Як повідомляв Укрінформ, після дворічної перерви у Берліні відбувся перший раунд переговорів з придністровського врегулювання у форматі "5+2", в яких беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники і гаранти, ЄС і США - спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-