Єгипет забрав «російський» Містраль

Єгипет забрав «російський» Містраль

Укрінформ
У французькому порту Сен-Назер у четвер завершилася офіційна церемонія передачі Єгипту першого з двох універсальних десантних кораблів – вертольотоносців класу «Містраль».

Офіційний захід відбувся у присутності міністрів оборони Франції та Єгипту Жана-Іва Ле Дріана та  Седкі Собхі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Церемонія підняття єгипетського прапору на Містралі, названому іменем президента цієї арабської республіки Гамаля Абделя Насера відбулася об 11:30 за Києвом «без фанфар» та без участі ЗМІ, з міркувань безпеки», - повідомив Укрінформу французький військовий експерт Філіп Шапло.

За його словами, офіційна церемонія проходила в одному з авіаційних ангарів вертольотоносця.

«Другий містраль, що названий «Анваром Садатом» Єгипет готується отримати у вересні», - додав він.

Містраль «Гамаль Абдель Насер» днями вирушить до військово-морської бази поблизу Олександрії.

Як повідомляв Укрінформ, Париж і Каїр завершили у жовтні минулого року переговори і уклали контракт на продаж двох містралів Єгипту, які планувалися спочатку передати на озброєння ВМФ Росії згідно з укладеним 2011 року контрактом на суму 1,2 млрд євро. Обидва кораблі коштували Єгипту 950 млн євро. Керівництво Єгипту офіційно заявило, що планує використовувати містралі для захисту Суецького каналу. Після того як російська військова техніка та обладнання були демонтовані і вивезені у Росію, французькі підрядники встановили на кораблі нові системи зв'язку та навчили два екіпажі чисельністю 360 моряків керувати та обслуговувати містралі.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Франсуа Олланд торік ухвалив рішення не продавати Росії два містралі через анексію Криму та її агресію на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-