У Німеччині в День миротворця згадували Україну

У Німеччині в День миротворця згадували Україну

Укрінформ
У МЗС Німеччини 1 червня відзначили День миротворця, традицію вшанування якого почали 3 роки тому.

Згадували в цей день і Україну, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«В Афганістані, Косово, Конго або в Україні: без вашої допомоги при реалізації мирних угод, що укладаються, були б ці вразливі процеси, часто приречені на провал», - заявив глава МЗС Франк-Вальтер Штайнмайер, вітаючи миротворців і дипломатів.

Самі по собі ці угоди, навіть найкращі, не мають сенсу, якщо вони не виконуються, сказав він.

«Рецепт успіху» миротворчості, за словами Штайнмаєра, полягає в його «інгредієнтах» - поєднанні, «спільній грі» експертизи у військовій, громадській сфері та сфері політики безпеки.

Говорив міністр і про головування Німеччини в ОБСЄ цього року, про те, що Берлін хоче посилити роль організації у врегулюванні конфліктів на всіх циклах – від раннього попередження до боротьби з наслідками. Він зазначив, що спостережна місії ОБСЄ в Україні проводить «піонерську роботу» і подякував експертам за їх «важливу і важку роботу». .

Про роль місії ОБСЄ в Україні в цей же день говорив і держсекретар МЗС у справах Європи Міхаель Рот, виступаючи в дискусії на тему «Виклики безпеки для Європи – ОБСЄ як форум для співпраці». За його словами, Німеччина має багато взяла на себе, поставивши собі за мету інтенсифікувати зусилля з вирішення конфліктів на просторі ОБСЄ, насамперед українського конфлікту.

На думку німецьких дипломатів, ОБСЄ довела в Україні свою роль «кризового менеджера». На початку 2014 року знадобилося всього кілька днів, заявив Рот, щоб організувати всіх 57 членів, включаючи Росію, і створити місію спостерігачів. 700 міжнародних спостерігачів, серед яких 32 німця, надають об'єктивну і незалежну інформацію, що особливо важливо в ситуації, «коли конфліктуючі сторони намагаються схилити на свою сторону міжнародне сприйняття цього конфлікту за допомогою пропаганди і спотвореної інформації», - заявив німецький дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-