Трюдо підняв прапор ЛГБТ біля парламенту Канади

Трюдо підняв прапор ЛГБТ біля парламенту Канади

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підняв прайд-прапор (символ руху ЛГБТ – ред.) на галявині біля парламенту Канади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, це трапилося вперше в історії країни.

«Сьогодні – великий день для Канади, один із важливих етапів, які країна пройшла протягом останніх років. Це не було просто, не прийшло саме собою, багато людей боролися над тим, аби цей день наступив», - сказав Трюдо.

Разом з ним у церемонії підняття прапора взяла участь велика кількість урядовців, сенаторів та депутатів з різних політичних сил.

«Канада єдина у захисті та боротьбі за права ЛГБТ. Втім, щиро кажучи, попереду ще багато роботи», - зазначив прем’єр-міністр.

Він нагадав, що минулого тижня уряд подав до парламенту законопроект, націлений на захист прав транссексуалів і убезпечення їх від дискримінації.

Прапор було встановлено на тимчасовому флагштоці навпроти будівлі федерального парламенту Канади у знак відзначення початку "місяця Прайд", який вшановує сексуальне та статеве різноманіття.

Додамо, що Трюдо раніше оголосив про те, що візьме участь у прайд-параді в Торонто у липні цього року. Якщо він дотримається свого слова, то стане першим прем’єр-міністром Канади, який долучиться до параду, перебуваючи при владі.

До слова, минулого серпня Трюдо розпочав свою передвиборчу кампанію саме під час прайд-параду у Ванкувері, в якому брав участь разом з лідером Нової демократичної партії Томом Малкером та тогочасним главою Квебецького блоку Жілем Дюсепом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-