Іран за кілька тижнів поставить 32 тонни важкої води до США

Іран за кілька тижнів поставить 32 тонни важкої води до США

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів очікує, що важка вода з Ірану, яка використовувалася Тегераном у його ядерній програмі, буде доставлена до США вже впродовж наступних тижнів.

Про це заявив у середу під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як відомо, 22 квітня була підписана угода про купівлю у Ірану 32 тонн важкої води. За нашими очікуваннями, важка вода буде доставлена до США впродовж найближчих тижнів", - зауважив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні уряд Сполучених Штатів заявив про домовленість закупівлі 32 тонн важкої води у дочірньої компанії Організації з атомної енергії Ірану. При цьому озвучувалася ціна до $10 млн.

Скорочення запасів важкої води в Ірані є частиною його зобов'язань за Спільним всеосяжним планом дій, затвердженим минулого року. Згідно з документом, Тегеран значно обмежує свою ядерну програму щоб виключити можливість розробляти зброю масового ураження в обмін на скасування пакету санкцій, введених через його активність на цьому напрямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-