З Харкова на історичну батьківщину вилетіли 115 турків-месхетинців з Донбасу

З Харкова на історичну батьківщину вилетіли 115 турків-месхетинців з Донбасу

Укрінформ
Літак з 115 етнічними турками на борту вилетів до Туреччини з міжнародного аеропорту "Харків".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив почесний консул Туреччини в Харкові Володимир Білий.

"Літак з 115 турками-месхетинцями вилетів в аеропорт Муш у провінції Бікліс, де і житимуть репатріанти. У проводах брали участь представники посольства Туреччини в Україні та міграційної служби Туреччини. На історичну батьківщину відбули люди, які раніше проживали на території Слов'янська Донецької області, а також у Кегичевському районі Харківської області та Зіньковському районі Полтави", - зазначив Білий.

За його словами, вивезення турків із зони конфлікту передбачено державною програмою Туреччини.

"Турецький уряд готовий прийняти 3 тисячі турків-месхетинців. Усім їм буде надано житло і сприяння у працевлаштуванні. Поки що важко говорити про терміни виконання програми, це пов'язано і з бажанням самих турків-месхетинців покинути обжиті місця, і з підготовкою для них житла на новому місці. Програмою скористалася третина від запланованої кількості репатріантів", - додав Білий.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 3 березня з аеропорту "Харків" в турецьке місто Ерзінджан відбули літаком 182 турка-месхетинца з Донбасу.

25 грудня 2015 року з Харкова на історичну батьківщину вилетіли два літаки, на борту яких були 347 турків-месхетинців.

10 січня 2015 року з Харкова до Польщі з території Донбасу вилетіли 200 етнічних поляків. Евакуація була проведена за підтримки МЗС Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-