ЄС відклав візову лібералізацію і для громадян Грузії

ЄС відклав візову лібералізацію і для громадян Грузії

Укрінформ
Країни Євросоюзу відклали запровадження візової лібералізації для громадян Грузії.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в ЄС.

"Посли ЄС у Брюсселі 1 червня обговорили надання безвізового режиму для Грузії, але не ухвалили ніякого рішення через заперечення з боку Німеччини і Франції. Вони можуть повернутися до цього питання наступного тижня, до проведення обговорення більш суперечливого випадку щодо України, яке заплановане на 14 червня", - повідомили представники ЄС.

За словами одного з європейських дипломатів, йдеться не про те, щоб зупинити весь процес, а про те, щоб проявити обережність.

Європейські дипломати зазначили, що Туреччині, Україні та Косову також слід очікувати затримок з запровадженням безвізового режиму з ЄС через зростання нелегальної міграції до Європи.

Нагадаємо: у Європейському союзі схвалили надання громадянам України, що мають біометричні паспорти, права на безвізові короткотермінові (до 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздки до країн «шенгенської зони» без права працевлаштування. Тепер це рішення Європейської комісії мають схвалити Європейський парламент і Рада ЄС. В уряді України очікують на практичне запровадження безвізового режиму України з Європейським союзом на початку осені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-