Лінкявічюс назвав несвоєчасним візит Юнкера до Росії

Лінкявічюс назвав несвоєчасним візит Юнкера до Росії

Укрінформ
Поїздка глави Єврокомісії Жана-Клода Юнкера до Росії може створити помилкове враження, ніби Брюссель і Москва підтримують звичайні відносини, а також - що вся відповідальність за нормалізацію двосторонніх відносин лежить на ЄС, а не Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Delfi.

"Я сподіваюся, що президент ЄК відповість на ці питання і, може, цим візитом досягне якогось прогресу", - сказав Лінкявічюс.

"Він (візит – ред.), може, несвоєчасний, пройде в той час, коли російська агресія в Україні анітрохи не зменшилася", - додав міністр.

За словами Лінкявічюса, відносини між Росією і Заходом покращилися б, якби Москва стала виконувати міжнародні закони і припинила агресію в Україні.

"У цьому випадку ми не можемо сказати, що ситуація покращилась і що є ознаки доброї волі і бажання змінити ситуацію з боку Росії. Тому й викликає сумнів час і мета таких візитів", - сказав міністр.

Як повідомлялося, Юнкер прийняв запрошення 16 червня відвідати Міжнародний економічний форум у Санкт-Петербурзі.

Країни ЄС ввели економічні санкції проти Москви після того, як Росія анексувала Кримський півострів України. До кінця липня ЄС має прийняти рішення про продовження санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-