У Східній Європі стартували масштабні навчання НАТО Dragoon Ride

У Східній Європі стартували масштабні навчання НАТО Dragoon Ride

Укрінформ
НАТО проводить ряд навчань, загальний сценарій яких - оперативне переведення військових частин до російського кордону з метою дати відсіч можливій агресії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У Східній Європі почалися навчання військ НАТО під назвою Dragoon Ride II ("Драгунський похід II ",). В їх рамках 2 Кавалерійський полк збройних сил США – 1400 солдатів на 400 бойових машинах Stryker, – поділившись на дві колони, пройде тактичним маршем з місця своєї постійної дислокації у Вілсеку (Німеччина) через шість країн Центральної та Східної Європи в естонську Тапу.

Мета походу – переконати населення країн НАТО в тому, що Сполучені Штати готові виконати 5 статтю договору і стримати можливу російську агресію. Американські "драгуни" (механізовані підрозділи армії США часто мають назви своїх кавалерійських попередників) подолають відстань 2200 км. за 17 днів. По шляху слідування 6 червня полк увійде до Латвії та візьме участь у навчаннях Saber Strike 16 ("Удар шаблі"), які цього року зберуть 10 тисяч солдатів з 13 країн – членів і союзників.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-