"Марш свободи" у Вашингтоні зібрав майже мільйон байкерів

Фото
Укрінформ
Майже мільйон байкерів зібралися в неділю у Вашингтоні на традиційний "Марш свободи", який проводиться тут вже 29 років поспіль, щоб привернути увагу до військових, які не повернулися з бойових дій впродовж останніх десятиліть.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Загалом у цій події беруть участь сьогодні понад 900 тисяч людей, майже мільйон. Байкери з різних штатів з'їжджаються у Вашингтон, щоб взяти участь у "Марші свободи", - розповіла в коментарі агентству співорганізатор заходу Ілейн Маллер.

Вона зазначила, що зазвичай люди починають прибувати ще з п'ятниці. Вони селяться в готелях, для них влаштовуються різні заходи, втім найголовніший – це грандіозний марш на мотоциклах.

"Байкери збираються на трьох великих майданчиках, потім вони формують єдину колону та проїжджають вулицями Вашингтона", - зазначила Маллер.

У цієї традиції, яку шанують у США сотні тисяч людей, є одна легендарна постать. Це сержант Тім Чамберс, відомий як "салютуючий морський піхотинець". Вперше він стрибнув на тротуар, щоб віддати честь біля колони проїжджаючих байкерів ще в 2002 році, і з того часу став невід'ємним атрибутом церемонії. Щороку він по кілька годин стоїть на одному й тому самому місці, салютуючи учасникам "Маршу свободи", а ті зупиняються та відповідають йому навзаєм.

Примітно, що цього року сержант Чамберс одружився саме 29 травня, що стало справжнім приводом для святкування сотень тисяч прихильників "Маршу свободи".

Ініціатива проведення маршу належить двом ветеранам в'єтнамської війни, які в 1987 році таким чином хотіли звернути увагу уряду й суспільства на проблеми військових, які не повернулися з війни, потрапивши в полон, або вважалися зниклими безвісти. Вже наступного року маршем проїхалося 2,5 тисячі ветеранів, згодом ця традиція переросла у справжній культ, охопивши сотні тисяч людей. Цей рух отримав назву "Rolling Thunder" ("Розкотистий грім") на честь однойменної операції у В'єтнамі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-