Канада збільшує свою військову присутність на Близькому Сході

Канада збільшує свою військову присутність на Близькому Сході

Укрінформ
Канада шукає шляхи для посилення співпраці та розширення своєї військової присутності у країнах близькосхідного регіону.

Про це заявив начальник штабу оборони Канади Джонатан Венс, передає кореспондент Укрінформу.

«Наші сили вже розгортаються у Лівані та Йорданії, де підтримуватимуть місцевих прикордонників. До кінця літа ми матимемо близько 830 людей у регіоні. Це наш найбільший контингент закордоном після виходу з Афганістану», - сказав Венс.

Він додав, що з середини літа 330 канадських спецпризначенців нестимуть службу також у Іраку. Окрім цього канадські розвідувальні літаки продовжать надавати інформацію міжнародній коаліції по боротьбі з ІДІЛ. «Ми навчилися в Афганістані, що значно краще, коли безпекових цілей у країні досягають за допомогою місцевих сил, а не чужими руками», - зазначив генерал, який у 2009-2010 рр. очолював в Афганістані канадський контингент.

Нагадаємо, що канадська авіація припинила завдавати авіаудари по цілях ІДІЛ у Сирії та Іраку. Натомість, Оттава значно збільшила гуманітарну допомогу регіону та надіслала більше інструкторів, які навчають місцеві сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-