Китай направить у Тихий океан атомні підводні човни - ЗМІ

Китай направить у Тихий океан атомні підводні човни - ЗМІ

Укрінформ
Китайські збройні сили готові направити підводні човни з ядерною зброєю в Тихий океан, щоб убезпечити себе від нових протиракетних систем США.

Про це повідомляє The Guardian.

"Китайські військові готові вперше направити підводні човни, оснащені ядерними ракетами, в Тихий океан, стверджуючи, що нові системи США підривають існуючий у Пекіна потенціал ядерного стримування", - йдеться в повідомленні.

Попри те, що представники збройних сил Китаю не коментують терміни початку патрулювання, вони наполягають на тому, що цей крок неминучий.

Вони також звернули увагу на оприлюднені в березні плани щодо розміщення в Південній Кореї американського протиракетного комплексу THAAD і створення надзвукових ракет, які можуть ударити по Китаю менш як за годину після запуску, як на серйозну загрозу наземним стримуючим силам Пекіна.

Початок китайських ракетних патрулів може ще більше дестабілізувати і без того напружені відносини з США в Південно-Китайському морі.

Як відомо, у недавній доповіді Пентагону, представленій Конгресу США, вже зазначалося, що перший такий підводний патруль Китаю може вийти в 2016 році.

Фото: Guang Niu/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-