Глава Пентагону пообіцяв не зупинятися на ліквідації лідера талібів

Глава Пентагону пообіцяв не зупинятися на ліквідації лідера талібів

Укрінформ
Ліквідація у Пакистані лідера талібів Мулли Ахтара Мохаммада Мансура є чітким меседжем, що США продовжать нищити терористичні осередки по всьому світу, які загрожують американським силам, а також миру в цілих регіонах.

З такою заявою виступив у понеділок міністр оборони США Ештон Картер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати силам США, які здійснили цю важливу операцію, та вкотре підтвердити, що ми продовжуватимемо нищити мережі й окремих осіб, які загрожують Сполученим Штатам і нашим силам за кордоном", - йдеться в заяві міністра, поширеній Пентагоном.

Картер також зауважив, що ліквідація Мансура усуває ще одну перешкоду на шляху до миру в Афганістані. За його словами, міноборони США також продовжуватиме надавати підтримку уряду Афганістану щодо "створення більш світлого й безпечного майбутнього для народу Афганістану".

Глава Пентагону підкреслив, що захист американських військ, де б вони не знаходились у світі, завжди буде одним із головних пріоритетів. У цьому зв'язку він наголосив, що продовжить докладати зусиль у протидії загрозам силам США, НАТО, афганським військовослужбовцям і невинним афганським громадянам, "які сміливо працюють разом, щоб підвищити рівень безпеки в цій країні".

Як повідомляв Укрінформ, американські сили провели минулої суботи успішну операцію в Пакистані з ліквідації лідера талібів Мулли Мансура. За інформацією американської розвідки, Мансур брав участь у плануванні терактів проти об'єктів у Кабулі та по всьому Афганістану, представляючи загрозу для цивільного населення країни й сил безпеки, а також американських співробітників і партнерів по коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-