Польща спростила перекидання і дислокацію іноземних військ

Польща спростила перекидання і дислокацію іноземних військ

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про засади дислокації і переміщення військ іноземних держав на території Польщі.

Про це повідомляє прес-служба Канцелярії президента.

Ці поправки дозволять групі швидкого реагування НАТО увійти в Польщу не тільки в критичних випадках, а й у стані миру.

Згідно із законом, президент Польщі, на прохання міністра оборони і за попередньої згоди прем'єр-міністра, може санкціонувати перебування іноземних військ (головним чином, НАТО і ЄС) на території Польщі у рамках зміцнення польських збройних сил у мирний час.

В офіційному дозволі повинні бути зазначені мета перебування і кількість іноземних військ, а також інші, важливі для польської оборони, обставини. Залежно від ситуації, союзним військам будуть надаватися ті ж повноваження, які має польська армія.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський перебуває на дводенній зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО в Брюсселі. Він вважає, що розміщення кількох батальйонів військ з країн НАТО повинно відлякати Росію від агресивних дій і будь-яких інцидентів.

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг повідомив напередодні зустрічі, що Альянс планує розмістити на східному фланзі кілька батальйонів.

Раніше в Римі, виступаючи в академії оборони НАТО, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія підірвала фундамент європейської безпеки анексією Криму і агресією на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-