Придністров'я готове до відновлення переговорів у форматі «5+2»

Придністров'я готове до відновлення переговорів у форматі «5+2»

Укрінформ
Лідер невизнаної республіки Придністров'я Євген Шевчук висловив готовність до відновлення переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2».

Про це він заявив на прес-конференції в Тирасполі, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Представник чинного голови ОБСЄ (Німеччини) робить додаткові зусилля для відновлення діалогу у форматі «5+2», щоб знайти спільні позиції з низки питань. Ми підтвердили своє бажання до участі, але хотілося б за такий тривалий період часу підійти до якогось напрацьованого результату, який міг би бути конструктивним в першу чергу для людей і ніс би в собі позитивний потенціал вирішення багатьох проблем, що накопичилися», - зазначив Шевчук.

Серед головних причин припинення переговорного процесу з придністровського врегулювання він назвав політичну нестабільність в Молдові, де з 2012 року змінилося кілька прем'єрів.

Раніше молдавська сторона також заявила про готовність до відновлення переговорів у форматі «5+2», в яких беруть участь Молдова і Придністров'я – сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія – гаранти й посередники, ЄС і США – спостерігачі.

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ щодо Придністров'я, німецький дипломат Корд Мейєр-Клодт запропонував провести черговий раунд переговорів на початку червня в Берліні.

Переговори у форматі «5+2» були перервані в середині 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-