Велика лісова пожежа продовжує ширитися Канадою

Велика лісова пожежа продовжує ширитися Канадою

Укрінформ
Велетенська лісова пожежа, яка три тижні тому розпочалася на півночі канадської провінції Альберта, перетнула кордон із сусіднім регіоном - Саскачеваном.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу вогнеборці, наразі пожежа захопила вже більше півмільйона гектарів лісів.

При цьому вогонь нещодавно почав поширюватися на схід, знищивши вже 700 гектарів лісу у Саскачевані. Втім, до найближчого населеного пункту полум’ю залишається більше 30 км, тож вогнеборці сподіваються не пустити пожежу у житла людей. Тим паче погода обіцяє сприяти пожежникам, адже вітер повинен повернути у протилежний бік та штовхати вогонь назад на випалені ділянки.

Влада Саскачевану поки не проводила евакуації, втім оголосила про заборону на розведення вогню та розпиття алкогольних напоїв під час відпочинку на природі через надто високий рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, що пожежа, яка розпочалася на початку травня поблизу міста Форт Мак-Мюррей у центрі канадського нафтоносного регіону, практично дощенту знищила цей та кілька інших населених пунктів та спровокувала найбільшу в історії провінції евакуацію, змусивши залишити свої помешкання майже 100 тисяч людей. За попередніми оцінками страхових компаній, ця пожежа може стати найдорожчого катастрофою за час існування Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-