У Пентагоні засудили

У Пентагоні засудили "реваншистську Росію"

Укрінформ
Високопоставлений представник Пентагона Боб Уорк назвав Росію "реваншистською" й "очевидно антагоністичною" державою, заявивши, що її дії в Європі сприяють зміні міжнародного стратегічного ландшафту і є серйозним приводом для занепокоєння.

З такою заявою перший заступник міністра оборони США виступив на Норвезько-Американській оборонній конференції, інформує Голос Америки.

"Європа, а якщо брати ширше, то і НАТО, стикається з різними викликами у діапазоні 360 градусів. Зі сходу, заходу й півночі їй протистоїть очевидно антагостично налагоджена Росія, що набирає сили, тоді як з півдня і зсередини - тероризм і озброєний екстремізм", - зазначив заступник міністра.

За його словами, зараз відбувається переломний для стратегічного ландшафту момент, а "наступні 25 років у плані міжнародної безпеки будуть зовсім іншими, ніж минулі 25 років".

Уорк також додав, що реваншистська Росія, що набирає сили, йде шляхом конфронтації, агресії й примусу.

"У 2012 році Сполучені Штати вважали, що стоять на шляху до партнерства з Росією і вивели з Європи дві останні важкі бригади. США вірили у можливість продуктивного партнерства з Росією у майбутньому й прагнули до нього", - сказав Уорк.

Проте у березні 2014 Росія незаконно анексувала Крим і почала дестабілізувати обстановку у східній Україні. Також, за словами Уорка, Росія "брязкає ядерною зброєю", висуваючи загрози на адресу союзників НАТО, які приймають на своїй території об'єкти ПРО. Останнім таким прикладом стали Румунія та Польща.

Уорк заявив, що до 2017 року у США знову буде в Європі повноцінна дивізія. США, як він висловився, "задіюють м'язи", якими не користувалися з часів холодної війни.

Він підкреслив, що США вважають важливим зберігати роль стримуючої сили й показувати своїм європейським союзникам, що у разі потреби вони прийдуть їм на допомогу і дадуть відповідь Росії.

"Навіть зараз, коли ми ведемо боротьбу з ІДІЛ та іншими озброєними екстремістськими угрупуваннями, ми маємо рішуче реагувати на виклик зі сходу - виклик з боку Росії", - резюмував заступник міністра оборони США.

Уорк також зазначив "безвідповідальну" поведінку Росії, у тому числі "небезпечні й нефахові маневри" російських повітряних і морських суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-