У Палаті представників США затвердили акт Магнітського

У Палаті представників США затвердили акт Магнітського

Укрінформ
Комітет у закордонних справах Палати представників США затвердив проект закону S.284, який має назву "Глобальний акт Магнітського про відповідальність в галузі прав людини", який розширює можливості введення індивідуальних санкцій США за порушення в цій сфері.

Слухання в Комітеті відбулися в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Законопроект "дозволяє президентові США вводити обмеження на в'їзд та застосовувати майнові санкції проти будь-якої іноземної особи (або установи)", яка підпадає під визначення хоча б одного з чотирьох пунктів, наголошується в документі.

У цьому зв'язку зазначається, що йдеться про позасудові вбивства, тортури чи інші грубі порушення прав людини в будь-якій країні проти особи, яка прагне викрити незаконну діяльність чиновників або бореться за дотримання прав і свобод людини. Крім того, санкції можуть бути накладені на осіб, які виступають представником (агентом) організації, що здійснює таку протиправну діяльність, замішані в корупції чи якимось чином підтримують таку діяльність.

Документ був проголосований з поправками, які, фактично, розширюють його силу.

Проект закону S.284, автором якого виступив сенатор-демократ Бен Кардін, був внесений на розгляд Сенату 28 січня 2015 року. В грудні він був одностайно ухвалений у верхній палаті та переданий на розгляд в Палату представників. Після затвердження в Комітеті у закордонних справах він може бути направлений на спільне голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-