У Франції - нові сутички між поліцією та страйкарями

У Франції - нові сутички між поліцією та страйкарями

Укрінформ
У Парижі і в багатьох інших містах Франції в середу, 18 травня, у результаті акцій протесту відбулися нові зіткнення між правоохоронцями та маніфестантами, що виступають проти ухвалення трудової реформи.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Сьогодні, на акцію протесту вже вийшли співробітники поліції та жандармерії. Найбільші профспілки поліції закликали вийти на демонстрації проти "ненависті до поліції" з боку демонстрантів.

Попри те, що влада заборонила маніфестацію близько 300 правоохоронців зібралися у східній частині Парижа. Хода правоохоронців стартувала від площі Республіки, яка за останні два місяці стала символом французького протестного руху. Поліцейські вигукували гасла "Ми ніколи не забуваємо, ми не прощаємо", "Поліція всюди, а правосуддя ніде", "Всі ненавидять поліцію", "Фліки (образлива назва поліції), свині, вбивці".

Під час демонстрації стався інцидент, агресивні молодики підпалили машину поліції, що супроводжувала страйкуючих. В результаті підпалу ніхто з правоохоронців не постраждав. Проте у результаті сутичок, легкі поранення отримали двоє правоохоронців.

Численна акція поліцейських також пройшла в Ліоні. За даними МВС Франції, упродовж останніх двох місяців у зіткненнях з демонстрантами було поранено більше 350 поліцейських.

Крім правоохоронців, вчора у сутичках постраждала і кореспондентка пропагандистського російського каналу Russia Today Анна Баранова. Один з демонстрантів прямо під час прямого включення з Франції дав їй ляпаса.

Президент Франції Франсуа Олланд і глава МВС Франції Бернар Казньов у середу вранці висловили свою повну солідарність з правоохоронцями. Глава держави під час засідання Ради міністрів закликав уряд надати підтримку правоохоронцям.

Одночасно з демонстраціями поліцейських в середу у Франції проходить страйк залізничників. Скасовано близько половини приміських електропотягів та швидкісних поїздів TGV по всій Франції. Міжнародні залізничні лінії працюють, незважаючи на страйк, в звичайному режимі, за винятком поїздів, що прямують до Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-