Інтерпол: Європа витрачає на мігрантів до $6 мільярдів на рік

Інтерпол: Європа витрачає на мігрантів до $6 мільярдів на рік

Доповідь
Укрінформ
Організована кримінальна злочинність, пов’язана з нелегальною міграцією до Європи, щороку завдає збитків у розмірі 5-6 млрд дол.

Про це йдеться у спільній доповіді Європолу та Інтерполу щодо мережі нелегальної міграції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Як оцінюється, річний обіг нелегального переміщення мігрантів у 2015 році оцінюється у 5-6 млрд доларів США та становить головну прибуткову діяльність організованої злочинності у Європі», - заявляють правоохоронці.

У досліджені також виявлено, що 90% мігрантів, які потрапляють на територію Євросоюзу, отримують сприяння у цьому з боку учасників кримінальних угруповань.

Нелегальне переправлення мігрантів є багатонаціональним бізнесом, що організований у більш ніж сотні країн.

«Мігранти, які прибувають до ЄС, стають вразливими для трудової чи сексуальної експлуатації, адже вони змушені заплатити контрабандистам», - заявляється у доповіді.

При цьому відзначається, що систематичного зв’язку між нелегальною міграцією і тероризмом доведено не було, але ризики, що бойовики-терористи використовуватимуть міграційні потоки у своїх цілях, зростають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-