Британські ВПС перехопили винищувачі РФ біля кордонів Естонії

Британські ВПС перехопили винищувачі РФ біля кордонів Естонії

Укрінформ
Винищувачі британських Королівських ВПС у вівторок були підняті в повітря для перехоплення п'яти російських військових літаків у повітряному просторі поблизу кордону з Естонією.

Про це йдеться в заяві міністерства оборони Британії, передає Бі-Бі-Сі.

Як зазначили в оборонному відомстві країни, це другий випадок за тиждень, коли російські військові літаки були помічені біля кордону Естонії.

Згідно з повідомленням міністерства, на цей раз це було перехоплено три російських Су-27 і один Іл-20. При цьому, за даними британської сторони, російські літаки не виходили на контакт з регіональними диспетчерськими центрами, а також не передавали ніяких ідентифікаційних сигналів.

Нагадаємо: минулого тижня стало відомо, що британські винищувачі Typhoon, розміщені на базі НАТО в Естонії, піднімалися на перехоплення трьох російських транспортних літаків над Балтійським морем. Літаки Ан-26, Ан-12 та Іл-76 тоді також не відповідали на запити диспетчерів, продовжуючи наближатися до естонського кордону.

Раніше міністерство оборони Великобританії заявило, що в 2015 році британські винищувачі 17 разів піднімалися на перехоплення російських військових літаків над Балтикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-