Мін'юст США відкрив справу проти росіян через допінгові скандали

Мін'юст США відкрив справу проти росіян через допінгові скандали

Укрінформ
Міністерство юстиції США порушило розслідування щодо прийняття допінгу десятками кращих спортсменів Росії за державної підтримки.

Про це пише у вівторок The New York Times із посиланням на два джерела, ознайомлених зі справою.

"Офіс прокурора Сполучених Штатів у Східному окрузі Нью-Йорка перевіряє російських урядовців, спортсменів, тренерів, антидопінгові органи та всіх, хто, можливо, отримав неправомірну вигоду від порушення допінгового режиму", - йдеться в повідомленні.

На переконання прокурорів, у справі мають місце ознаки змови та шахрайства.

Федеральні суди дозволили прокурорам порушувати справи щодо іноземців, які проживають за кордоном, якщо існує певний зв'язок зі Сполученими Штатами. Цей зв'язок може бути обмеженим, наприклад, коли йдеться про використання американського банку.

У доповіді, опублікованій Всесвітнім антидопінговим агентством в листопаді, Росія звинувачується в систематичній підтримці з боку держави у порушенні допінгових правил спортсменами.

При цьому видання нагадує про спілкування з російським хіміком Григорієм Родченковим, який тривалий час керував антидопінговою лабораторією в Росії. За його інформацією, впродовж багатьох років він, за вказівкою російського уряду, допомагав спортсменам країни використовувати заборонені речовини, що підвищують витривалість та залишаються непоміченими при аналізах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-