Учасники зустрічі щодо Карабаху зійшлися на мирному вирішенні конфлікту

Учасники зустрічі щодо Карабаху зійшлися на мирному вирішенні конфлікту

Укрінформ
Глави закордонних відомств США, Росії і Франції, які представляють країни-співголови Мінської групи ОБСЄ, а також президенти Вірменії і Азербайджану, погодились під час зустрічі в понеділок, що мирному розв'язанню конфлікту в Нагірному Карабасі альтернативи не існує.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США за результатами переговорів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вони (учасники зустрічі – ред.) підтвердили, що військового рішення конфлікту бути не може. Співголови наполягали на важливості дотримання угод про припинення вогню, підписаних у 1994 і 1995 роках", - зазначається в повідомленні.

Президенти Вірменії і Азербайджану, зі свого боку, підтвердили свою прихильність припиненню вогню й мирному врегулюванню конфлікту. Вони також домовилися завершити в найкоротший термін запровадження механізму ОБСЄ щодо розслідування інцидентів з метою "зниження ризиків подальшого насильства".

Сторони домовилися про розширення Офісу особистого представника діючого голови ОБСЄ та висловили намір продовжити обмін даними про зниклих без вісти осіб під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Президенти двох країн також домовилися про наступний раунд переговорів, який має відбутися в червні, з метою обговорення щодо всеосяжного врегулювання конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-