ООН закликала Грецію не кидати за грати дітей-мігрантів

ООН закликала Грецію не кидати за грати дітей-мігрантів

Укрінформ
В Організації Об'єднаних Націй закликають Грецію припинити утримувати дітей-мігрантів під вартою і замість цього розвивати службу щодо захисту дітей.

Про це заявив спеціальний доповідач ООН з прав мігрантів Франсуа Крепо, повідомляє Reuters.

«Високопоставлений представник Організації Об'єднаних Націй закликав Грецію у понеділок припинити затримання дітей-біженців і дітей-мігрантів, деякі з яких замкнуті у камерах поліцейських відділків тижнями, і замість цього розвивати служби захисту дітей», - йдеться в повідомленні.

За словами Крепо, утримування дітей, які знаходяться в поліцейських відділках більше двох тижнів без доступу до вулиці, є «травматичним» і «проблемним» досвідом.

Також доповідач ООН з прав мігрантів сказав, що дітям і сім'ям варто пропонувати альтернативи затриманню. Він закликав грецьку владу розробити «обгрунтовану й ефективну» систему опіки неповнолітніх без супроводу й збільшити пропускну спроможність укриттів для них.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у квітні Єврокомісія оголосила про виділення 83 млн євро у рамках нового Інструменту надання надзвичайної допомоги для поліпшення умов життя для біженців у Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-