Німеччину заполонили квартирні злодії-гастролери

Німеччину заполонили квартирні злодії-гастролери

Укрінформ
Основну причину зростання кількості квартирних крадіжок у Німеччині правоохоронці вбачають у наростання бідності в деяких країнах Європи.

Думку щодо цього глави Федеральної кримінальної служби Хольгера Мюнха наводить в суботу видання FOCUS.

«Ми повинні подивитися на зростання бідності в Європі. У країнах, як Грузія, високий рівень безробіття, низькі доходи, тому люди намагаються роздобути гроші іншими способами», - цитує журнал Мюнхен.

Крім грузинів, серед квартирних злодіїв «у центрі уваги перебувають серби, румуни, албанці». За словами Мюнха, кількість іноземців, які вчиняють такі злочини, різко зросла, натомість кількість німців, навпаки, знижується.

Заїжджі злодії працюють мобільними групами, учасники яких часто змінюються. Забирають переважно гроші та речі, які легко продати на "чорному" ринку. Потім вони виїжджають з Німеччини або переміщуються в інший регіон. Як наслідок, кількість розкритих справ і арештів вкрай низька, хоча кримінальна поліція підозрює близько 17 тисяч осіб.

Як раніше повідомляв Укрінформ, кількість квартирних крадіжок в Німеччині в 2015 році зросла на 10% – до понад 167 тисяч. Торік вона становила 152 123, і вже тоді поліцейські говорили про найбільший пік за останні 15 років. При цьому в Гамбурзі зростання кількості квартирних крадіжок перевищила 20%, в землі Північний Рейн-Вестфалія – 18%, Нижній Саксонії – 13%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-