США заклали у Польщі ракетну базу

США заклали у Польщі ракетну базу

Укрінформ
Сполучені Штати почали будувати у Польщі ракетну базу, яка стане елементом ПРО США і НАТО у Європі.

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомили у штаб-квартирі командування США в Європі (Штутгарт).

"Американські і польські офіційні особи були присутніми сьогодні на церемонії початку будівництва наземної бази ПРО Aegis Ashore(AAMDS) у Редзиково", - повідомили у прес-службі.

Заступник міністра оборони США Роберт Уорк заявив, що співпраця з Польщею і Румунією "гарантує американську військову діяльність у регіоні і відображає нашу незмінну прихильність до зміцнення регіональної безпеки".

"Протидія загрозі ракетно-ядерного нападу з-за меж Євро-Атлантичного регіону є спільним завданням безпеки, що вимагає колективної оборони", - наголосив він.

Комплекс у Редзиково складатиметься з рубки управління вогнем і командної системи "Іджіс", пункту управління і зв'язку. Також там буде розміщено кілька модулів запуску ракет SM-3 Block IIA. Ці балістичні ракети дадуть змогу поліпшити можливості захисту від ракет середнього і проміжного радіусу дії.

Завершити роботи планується у 2018 році.

База є однією з основних частин Європейського поетапного адаптивного підходу(EPAA), що включає наземні бази ПРО "Іджіс", кораблі-ракетоносці, радар у Туреччині та пункт управління на базі ВПС "Рамштайн" у Німеччині.

Фото: vpk-news.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-