Заяви про допінг на Олімпіаді в Сочі Пєсков назвав

Заяви про допінг на Олімпіаді в Сочі Пєсков назвав "наклепом перебіжчика"

Укрінформ
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав голослівними заяви колишнього глави московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, який у публікації в New York Times звинуватив десятки російських спортсменів, у тому числі медалістів Сочі-2014, у вживанні допінгу.

Про це повідомляє Інтерфакс

"Вони (ці твердження. - Ред.) не ґрунтуються на даних, що хоча б трохи заслуговували на довіру, не підкріплені якоюсь аргументацією. Це просто виглядає як, скажімо так, наклеп перебіжчика, щось на кшталт цього", - сказав Пєсков.

У публікації Родченков стверджує, що російські антидопінгові експерти і співробітники спецслужб щоночі під час сочинської Олімпіади підміняли допінг-проби російських спортсменів на "чисті зразки". Він також повідомив, що сам розробив суміші заборонених препаратів, які давали десяткам членів російської національної збірної.

За словами Пєскова, у Кремлі згодні з оцінкою заяв Родченкова, яку дав міністр спорту Росії. Віталій Мутко назвав їх "абсурдними" і заявив, що це частина "інформаційної війни" проти російських спортсменів.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) закликав Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) негайно розпочати розслідування інформації New York Times про допінг російських спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-