У Чечні спалили будинок чоловіка, який поскаржився Путіну на Кадирова

У Чечні спалили будинок чоловіка, який поскаржився Путіну на Кадирова

Укрінформ
У Чечні спалили будинок Рамазана Джалалдінова, який у відеозверненні до президента Росії Володимира Путіна поскаржився на погані дороги і корупцію в республіці.

Про це повідомляє портал "Черновик".

«Посадили дружину і трьох дочок у машину і кинули їх під мостом. А будинок підпалили. Жителям села заборонили щось говорити на цю тему, а також пригрозили підпалити їх будинки», - розповідає дружина Джамалдінова.

За її словами, це сталося опівночі. Люди, які прийшли до них, були в масках, вони сказали, що «прийшли врятувати їх». Все це відбувалося в селі Кенхі Шаройського району Чечні.

Сам Рамазан Джалалдінов раніше виїхав із Чечні, побоюючись переслідувань, і зараз знаходиться в Дагестані. У відеозверненні до Путіна чоловік на тлі напівзруйнованих будинків і вулиць, що вимагають ремонту, розповідає про те, що за всі роки мирного життя після другої чеченської війни федеральні гроші так і не дійшли до села. За будь-які субсидії з Москви людей змушують платити чиновникам відкати у розмірі третини суми.

Незабаром після того, як його відеозвернення до президента було опубліковано, глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що вся викладена Джалалдіновим інформація - брехня. 1 травня 56-річний чеченець поскаржився на Кадирова генпрокуророві Росії Юрію Чайці. Чеченське телебачення повідомило пізніше, що жителі Кенхі нібито засудили вчинок Джалалдінова, назвавши скарги абсурдними.

Джалалдінов стверджує, що першу скаргу президенту написав ще  2006 року, а в 2007 році його за це засудили на два з половиною роки умовно. Після другої скарги його заарештували на 13 діб, кинувши у підвал. За його словами, він кілька разів був у приймальні президента, намагався скаржитися до правозахисних організацій, звертався до глави адміністрації села, але всі спроби закінчилися безуспішно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-