Польща опротестує примусовий розподіл біженців – Ващиковський

Польща опротестує примусовий розподіл біженців – Ващиковський

Укрінформ
Польща планує опротестувати рішення Єврокомісії щодо постійного механізму розподілу біженців між країнами ЄС.

Про це заявив у середу глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує кореспондент Укрінформу.

"Пропозиція Єврокомісії, яка передбачає, зокрема, запровадження постійної системи розподілу біженців, є неприйнятною для Польщі. Думаю, що ми знайдемо союзників у країні для опротестування такого рішення", - заявив Ващиковський.

Він наголосив, що крім Польщі кілька інших країн Центральної Європи також вважають це рішення неприйнятним.

Як відомо, Єврокомісія запропонувала реформувати європейську політику надання притулку, яка передбачає постійну систему розподілу біженців у кризовій ситуації. Згідно із запропонованими змінами, якщо до якоїсь країни прибуде набагато більше біженців, ніж це передбачають її можливості, то вони перенаправлятимуться до інших країн. При цьому біженці самостійно не зможуть обирати собі країну. У випадку, якщо якась країна не бажатиме прийняти біженців, то вона повинна буде виплатити іншій країні, яка замість неї погодиться це зробити, 250 тис. євро за кожного біженця.

Польща та інші країни "Вишеградської групи" (Чехія, Словаччина та Угорщина) виступають проти примусового розподілу біженців.

Торік попередній уряд Еви Копач зобов’язався прийняти 7 тис. біженців з півдня. Нинішній уряд Беати Шидло підкреслює, що для прийому біженців немає відповідних умов. У березні до Польщі повинні були прибути перші 100 біженців. Однак польські спецслужби з міркувань безпеки не погодилися на прийом жодного з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-