Прем'єр Польщі заявляє, що попередники розтринькали $100 мільярдів

Прем'єр Польщі заявляє, що попередники розтринькали $100 мільярдів

Укрінформ
Попередня владна коаліція Громадянської платформи (РО) і Польської селянської партії (PSL) змарнувала за восьмирічний період правління близько 100 млрд дол.

Про це в Сеймі Польщі під час виступу з аудитом восьмирічної діяльності попередньої коаліції PO-PSL заявила глава польського уряду, член правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Беата Шидло, інформує кореспондент Укрінформу.

"Упродовж восьми років ви будували теоретичну країну, яка була сильною по відношенню до слабких і слабкою по відношенню до сильних... Країну ситих владних кіл, де правляча еліта почувається добре, а громадяни і їхні потреби не враховуються", - заявила Шидло, звертаючись до представників опозиції.

Дії попередньої владної команди глава уряду назвала "егоїзмом, марнотратством і зневагою до держави та громадян".

За її словами, в результаті дій PO-PSL було змарновано 340 млрд злотих (близько 100 млрд дол.).

Вона звинуватила політичних опонентів у тому, що вони допустили серйозні прорахунки у деяких важливих справах, зокрема під час розслідування причин Смоленської катастрофи, і відсутності реакції на так званий касетний скандал з прослуховуванням відомих політиків тодішньої правлячої партії. 

Після Шидло з трибуни Сейму виступили також міністри уряду PiS, які підсумовували роботу своїх попередників. 

Лідер РО, екс-глава МЗС Польщі Гжегож Схетина назвав сьогоднішню презентацію рапорту в Сеймі "поганою виставою" і "нервовою реакцією" на найбільшу за останні роки демонстрацію противників влади, що відбулася в минулу суботу у Варшаві. 

Фото: www.tygodniksolidarnosc.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-