Джо Байден назвав ім'я наступного президента США

Джо Байден назвав ім'я наступного президента США

Укрінформ
Віце-президент США Джозеф Байден заявив про цілковиту впевненість у тому, що Гілларі Клінтон отримає остаточну перемогу на президентських перегонах у США в 2016 році.

Це він зазначив під час інтерв'ю на телеканалі ABC, повний запис якого вийде в середу.

"Я впевнений, що Гілларі буде єдиним кандидатом від партії, і я впевнений, що вона буде наступним президентом",- сказав нинішній віце-президент США.

Під час виборчої кампанії Байден постійно утримувався від прямої підтримки Гілларі Клінтон або її противника сенатора-соціаліста Берні Сандерса, тому його нинішня заява стала прямим підтвердженням того, які сподівання має нинішня адміністрація Білого дому.

Тим не менше, Байден ще у квітні зазначив, що хотів би бачити жінку наступним президентом з явним натяком на Гілларі. Хоча тоді він також похвально висловився також щодо гасел кампанії Сандерса.

Варто зауважити, що і президент США Барак Обама неодноразово висловлювався на підтримку "наступниці" з власної партії а не "наступника".

Як повідомляв Укрінформ, на нинішньому етапі президентської кампанії в США в таборі демократів змагаються два кандидати – колишня державний секретар і перша леді Гілларі Клінтон та сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс. Для остаточної перемоги у внутріпартійних перегонах демократичний кандидат маж набрати 2383 голоси делегатів. Наразі Клінтон має 1705 голосів плюс 523 суперделегати, Сандерс – 1415 і 39 відповідно.

У Республіканській партії залишився один кандидат – Дональд Трамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-